Pascal and Francis Bibliographic Databases

Help

Search results

Your search

kw.\*:("Maceración")

Document Type [dt]

A-Z Z-A Frequency ↓ Frequency ↑
Export in CSV

Publication Year[py]

A-Z Z-A Frequency ↓ Frequency ↑
Export in CSV

Discipline (document) [di]

A-Z Z-A Frequency ↓ Frequency ↑
Export in CSV

Language

A-Z Z-A Frequency ↓ Frequency ↑
Export in CSV

Author Country

A-Z Z-A Frequency ↓ Frequency ↑
Export in CSV

Origin

A-Z Z-A Frequency ↓ Frequency ↑
Export in CSV

Results 1 to 25 of 401

  • Page / 17
Export

Selection :

  • and

Macération préfiemnentaire à froid : application à une vendange de nielluccioRETALI, E.Revue française d'oenologie. 2004, Num 209, pp 16-18, issn 0395-899X, 3 p.Article

Role of maceration in improving melon spirit : Pigments in food, morte than colours..HERNANDEZ GOMEZ, Luis Fernando; UBEDA IRANZO, Juan; BRIONES PEREZ, Ana et al.European food research & technology (Print). 2005, Vol 220, Num 1, pp 55-62, issn 1438-2377, 8 p.Conference Paper

SOFTENING OF PUMPKIN SEEDS (CUCURBITA MOSCHATA) BY ALKALINE MACERATIONCARAMEZ, S. M. B; STEFANI, M; MEDEIROS, J. D et al.Journal of food process engineering. 2008, Vol 31, Num 4, pp 431-442, issn 0145-8876, 12 p.Article

ÉLECTION D'UNE LEVURE BOURGUIGNONNE ADAPTÉE À LA MACÉRATION PRÉFERMENTAIRE À FROIDMARTIN, Aline; KYNIGOPOULOS, Kyriakos.Revue française d'oenologie. 2010, Num 243, pp 2-9, issn 0395-899X, 8 p.Article

Extraction of phenolic compounds in controlled macerations of Pedro Ximenez grapesMERIDA, J; MOYANO, L; MILLAN, C et al.Vitis. 1991, Vol 30, Num 2, pp 117-127, issn 0042-7500Article

Dynamics and diversity of non-Saccharomyces yeasts during the early stages in winemakingZOTT, Katharina; MIOT-SERTIER, Cecile; CLAISSE, Olivier et al.International journal of food microbiology. 2008, Vol 125, Num 2, pp 197-203, issn 0168-1605, 7 p.Article

Actividad antioxidante de los vinos y su relación con prácticas enológicas : influencia de la maceración, prensado y darificación = Antioxidant activity of wines and enological practices : influence of maceration, pressing and clarificationVILLANO, D; FERNANDEZ-PACHON, M. S; TRONCOSO, A. M et al.Bulletin de l'OIV. 2005, Vol 78, Num 889-90, pp 183-195, issn 0029-7127, 13 p.Article

Macération préfermentaire : une étape décisive pour l'élaboration de vin rosé. : Vins rosés : se débarasser des préjugésFLANZY, C.Revue française d'oenologie. 2004, Num 204, pp 20-24, issn 0395-899X, 4 p.Article

Influence of different maceration techniques and microbial enzymatic activities on wine stilbene contentPOUSSIER, Matthieu; GUILLOUX-BENATIER, Michèle; TORRES, Mireia et al.American journal of enology and viticulture. 2003, Vol 54, Num 4, pp 261-266, issn 0002-9254, 6 p.Article

Macerating properties of a commercial pectinase on carrot and celery = Utilisation d'une préparation de pectinase pour la macération des carottes et du céleriSREENATH, H. K; KOGEL, F; RADOLA, B. J et al.Journal of fermentation technology (Osaka. 1977). 1986, Vol 64, Num 1, pp 37-44, issn 0385-6380Article

Macération enzymatique du parenchyme de pomme. Etude et modélisation des cinétiques d'hydrolyse = Enzymatic maceration of apple parenchyma tissue study and modelling of the hydrolysis kineticsElla Missang, Crepin; Drilleau, J.-F.1995, 243 p.Thesis

Effects of carbonic maceration on chemical, physical and sensory characteristics of Muscadine wines = Effets de la macération carbonique sur les caractéristiques chimiques, physiques et sensorielles des vins MuscadineCARROLL, D. E.Journal of food science. 1986, Vol 51, Num 5, pp 1195-1252, issn 0022-1147Article

L'effet positif de la macération préfermentaire à froid sur la couleur et l'arôme des vinsZOTT, Katarina.Liquides & conditionnement. 2010, Num 345, pp 32-33, issn 1299-6793, 2 p.Article

Effect of pomace-contacting method on the concentration of cis- and trans-resveratrol and resveratrol glucoside isomers in wineDARE, Steven S; SKURRAY, Geoffrey; SHALLIKER, R. Andrew et al.American journal of enology and viticulture. 2004, Vol 55, Num 4, pp 401-406, issn 0002-9254, 6 p.Article

Mazeration als Erscheinungsform chemischer Korrosion an verbautem Holz. Ausloesende Faktoren, Mechanismen = Maceration as symptom of chemical corrosion in timber constructions. Initiation and processes = La macération comme manifestation de corrosion chimique dans les structures en bois. Facteurs de déclenchement et processusSCHWAR, A.Bautechnik (Berlin, 1984). 2000, Vol 77, Num 7, pp 478-483, issn 0932-8351Article

Innovativer Enzymeinsatz in der Früchteverarbeitung―Eine Zukunftstechnologie = Tomorrow's technology―Innovative application of enzymes in fruit processingBUSSMANN, J.Flüssiges Obst. 1992, Vol 59, Num 7, pp 411-414, issn 0015-4539, 4 p.Article

Diagnostic des escarres : distinction avec d'autres lésions cutanées : EVALUATIONS: LES EVOLUTIONSDEFLOOR, Tom; SCHOONHOVEN, Lisette; VAN DURME, Thérèse et al.L' Escarre (Boulogne). 2008, Num 38, pp 16-18, issn 1294-6176, 3 p.Article

La macération pelliculaire préfermentaire en vinification en blanc : incidence sur les caractéristiques analytiques et organoleptiques des vins = Skin contact before fermentation of white wine.Effects on analytical and organoleptic parametersSAPIS, J. C.Revue française d'oenologie. 1995, Vol 35, Num 153, pp 24-27, issn 0395-899XArticle

Pressenzyme in der apfelverarbeitenden Industrie = Pressing enzymes in the apple industryGRASSIN, C.Flüssiges Obst. 1992, Vol 59, Num 7, pp 418-422, issn 0015-4539, 5 p.Article

A rapid method for macerating phloemPETERSON, C. A; BLAIS, M. A.Biotechnic & histochemistry. 1991, Vol 66, Num 5, pp 242-245, issn 1052-0295Article

The effect of various carbonic maceration treatments on must and wine composition of Marechal Foch = Effet de différents traitements de macération carbonique sur la composition du moût et du vin de raisin Maréchal FochMILLER, D. P; HOWELL, G. S.American journal of enology and viticulture. 1989, Vol 40, Num 3, pp 170-174, issn 0002-9254Article

Effect of maceration on the making of Fetească neagra winesBICHESCU, Cezar; BAHRIM, Gabriela; STANCIUC, Nicoleta et al.International journal of food, agriculture and environment (Print). 2013, Vol 11, Num 1, pp 273-277, issn 1459-0255, 5 p., 1Article

Vinificaciones comparadas, en tinto tradicional y por maceracion carbonica, de Vitis vinifera variedad Monastrell. I. Aspectos generales y evolucion de los parametros de control de la fermentacion = Comparaison de la vinification en rouge traditionnelle ou par macération carbonique des raisins de Vitis vinifera cépage Monastrell. I. Aspects généraux et évolution des paramètres de contrôle de la fermentationNAVARRO, G; ZUNEL, C; MENDEZ, C et al.Anales de bromatologia. 1988, Vol 40, Num 1, pp 163-174, issn 0003-2492Article

Les acides gras libres du vin : observations sur leur origineSOUFLEROS, E; BERTRAND, A.Connaissance de la vigne et du vin. 1988, Vol 22, Num 4, pp 251-260, issn 0010-597XArticle

Sensory, Chemical, and Electronic Tongue Assessment of Micro-oxygenated Wines and Oak Chip Maceration: Assessing the Commonality of Analytical TechniquesSCHMIDTKE, Leigh M; RUDNITSKAYA, Alisa; SALIBA, Anthony J et al.Journal of agricultural and food chemistry (Print). 2010, Vol 58, Num 8, pp 5026-5033, issn 0021-8561, 8 p.Article

  • Page / 17